Elintarvikelaatuvastaava –koulutus
Elintarvikelaatuvastaava -koulutuksessa paneudutaan yrityksen laatujärjestelmään ja sen ylläpitämiseen sekä yrityksen toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Laatujärjestelmän vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että työhön on osoitettu laatuvastaava. Standardit vaativat yritystä osoittamaan vastuuhenkilön, jolla on riittävä pätevyys elintarvikeprosessien vaarojen arviointiin. Vastuuhenkilö vastaa mm. siitä, että koko elintarviketurvallisuusryhmä saa riittävästi ajankohtaista koulutusta. Laatuvastaava -koulutus antaa työntekijälle valmiuden toimia yrityksen laatuvastaavana. Koulutus tapahtuu yrityksen omien lähtökohtien näkökulmista.
Koulutus on tarkoitettu laatujärjestelmien kanssa työskenteleville henkilöille tai henkilöille, keiden työnkuva on laajentumassa laadunhallintaan. Koulutus on yrityskohtainen. Koulutukseen voi osallista kaksi henkilöä yrityksestä: laatuvastaa ja varahenkilö.
Koulutuksen sisältö:
HACCP suunnitelman kehittämisen mahdollisuudet
yrityksen käytössä olevat standardit
sisäinen auditointi
johdon katselmus
ulkoisen auditoinnin harjoitus
Työskentelymetodit:
luennot
workshop, ryhmätyöt ja keskustelut
itsenäiset tehtävät
suoritettava sisäinen auditointi sekä johdon katselmus