Elintarvikelaatuvastaava –koulutus

Elintarvikelaatuvastaava -koulutuksessa paneudutaan yrityksen laatujärjestelmään ja sen ylläpitämiseen sekä yrityksen toiminnan jatkuvaan parantamiseen. Laatujärjestelmän vaikuttavuuden kannalta on tärkeää, että työhön on osoitettu laatuvastaava. Standardit vaativat yritystä osoittamaan vastuuhenkilön, jolla on riittävä pätevyys elintarvikeprosessien vaarojen arviointiin. Vastuuhenkilö vastaa mm. siitä, että koko elintarviketurvallisuusryhmä saa riittävästi ajankohtaista koulutusta. Laatuvastaava -koulutus antaa työntekijälle valmiuden toimia yrityksen laatuvastaavana. Koulutus tapahtuu yrityksen omien lähtökohtien näkökulmista.

Koulutus on tarkoitettu laatujärjestelmien kanssa työskenteleville henkilöille tai henkilöille, keiden työnkuva on laajentumassa laadunhallintaan. Koulutus on yrityskohtainen. Koulutukseen voi osallista kaksi henkilöä yrityksestä: laatuvastaa ja varahenkilö.

Koulutuksen sisältö:

HACCP suunnitelman kehittämisen mahdollisuudet
yrityksen käytössä olevat standardit
sisäinen auditointi
johdon katselmus
ulkoisen auditoinnin harjoitus

Työskentelymetodit:

luennot
workshop, ryhmätyöt ja keskustelut
itsenäiset tehtävät
suoritettava sisäinen auditointi sekä johdon katselmus

Koulutuksen tiedot

Koulutus tapahtuu Microsoft Teams – etäyhteyden avulla sovittuna ajankohtana. Koulutus kestää kokonaisuudessaan 3 päivää + itsenäiset tehtävät.

Kesto

3 päivää

Toteutus

Verkkokoulutuksena ja / tai paikan päällä yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti

Kello 9.30 – 11.00

HACCP suunnitelman kehittämisen mahdollisuudet 

Kello 11.30 – 13.00

Tilojen pohjaratkaisut, laitteiston puhdistus ja kunnossapito
Organisaation vastuut ja valtuudet, koulutus, tietoisuus ja pätevyys
Sisäinen ja ulkoinen viestintä

Kello 13.30 – 15.00

Seuranta ja mittaus, analysointi ja arviointi
Päivän yhteenveto ja palaute

Kello 9.30 – 11.00

FSSC standardin rakenne
Johtajuus, riskien ja mahdollisuuksien käsittely
Toiminta ja tukitoiminnot

Kello 11.30 – 13.00

Sisäisen auditoinnin mahdollisuudet
Sisäisen auditoinnin valmistelu, suoritus ja raportointi

Kello 13.30 – 15.00

Jatkuva parantaminen
Poikkeamat ja 5 kertaa miksi
Mittarit ja tavoitteet
Päivän yhteenveto ja palaute

Kello 9.30 – 11.00

BRC standardin rakenne

Kello 11.30 – 13.00

Väärennösten arviointi
Tuotesuojaus

Kello 13.30 – 15.00

Kysymykset ja keskeneräiset asiat
Henkilökohtaisen to do -listan tekeminen
Yhteenveto, palaute, kurssin päätös
Kurssin suorittamisesta myönnetään todistus