Ohjelmistokehittäjä Janne Jurvansuu − Konnichiwa Japanista!

27.1.2022

Janne Jurvansuu kehittää Reseni-ohjelmistoja Japanista käsin. Tapaamiset ja neuvottelut täytyy aikaerosta johtuen ajoittaa aamuille, mutta muuten toisesta maasta käsin työskentely ei eroa Suomessa työskentelystä käytännössä mitenkään. ”Joskus aikaero voi olla hyödyksikin. Jos on jotain korjattavaa, niin korjaukset ovat yleensä jo aamulla Suomen aikaa valmiina”, Janne kertoo.

Ohjelmistosuunnittelijaksi opiskellut Janne Jurvansuu tutustui ensimmäisen kerran Reseniin vuoden 2009 lopulla. Hän oli kehittänyt sairaankuljetusalan ohjelmistoa yliopistoajoista lähtien ja tätä hän jatkoi Reseni sisaryrityksessä noin vuoden kestävässä projektissa. Kuusi vuotta sitten hän hyppäsi mukaan laadunhallintajärjestelmän eli eSalkun kehitysprojektiin. eTossu-järjestelmän (tositteet ja suoritteet) kehitys alkoi vuotta myöhemmin.

2000-luvun alkupuolella Janne reissasi paljon Aasiassa töiden puitteissa. Kaukomaat houkuttivat ja niin hän päätyi asumaan Japaniin alun perin vuodeksi. Työkeikka venyikin kolmeksi vuodeksi ja rakkaus Japaniin oli syttynyt. Janne muutti pysyvästi Japaniin 11 vuotta sitten.

Tokiossa asuva Janne kertoo japanilaisten olevan työn suhteen hyvin ahkeria ja luotettavia. Japanilaisessa työkulttuurissa työpäivät ovat hyvin pitkiä ja työ saattaa ”nielaista” tekijänsä. Lomatkin ovat vähissä ja kerralla harvoin lomaillaan viikkoa kauempaa. Kansallisia vapaapäiviä Janne sen sijaan kertoo Japanissa olevan huomattavasti enemmän kuin Suomessa.

Yhdessä Marko Leinosen kanssa Janne kehittää Reseni-ohjelmistoja, kuten viestinnän ja dokumenttien hallintaohjelmistoa eSalkkua. eSalkku sopii moniin käyttötarkoituksiin, kuten pk-yritysten laadunhallintajärjestelmän alustaksi tai ohjeiden, dokumenttien ja tiedotteiden jakamiseen henkilöstölle ja sidosryhmille.

Tällä hetkellä ohjelmistokehittäjän työpöydällä puhaltaa uusia tuulia: eSalkkuun kehitetään paraikaa uusia ominaisuuksia − sekä teknisiä että visuaalisia.  Parasta eSalkussa on Jannen mukaan helppokäyttöisyys ja selkeys. ”Asiakkaan tulee voida keskittyä omaan työhönsä ja ohjelmiston on oltava sitä tukeva”, Janne sanoo.

Ohjelmistotyön vastapainona Janne lenkkeilee ja retkeilee luonnossa mahdollisuuksien mukaan. ”Yleensä käyn vuosittain Suomessa, mutta korona-aikana synnyinmaassa on valitettavasti tullut käytyä harvemmin”, Janne kertoo.